Pulverisering av pellets hos Norner AS

Torsdag og fredag i forrige uke var Markus og Emilie på plass i det nye teknologisenteret til Norner AS i Porsgrunn. Til stede var også Christoffer Haarbye fra Rotostøp AS og Stein Dietrichson fra Re-Turn AS. De hadde med over 200 kg med pellets etter besøket hos Norske Skog uken før, og var klare for det neste steget i prosessen, nemlig å pulverisere pelletene. En helt avgjørende del for at det skal være mulig å støpe en ny båt fra plasten til de utrangerte båtene. Dette ble gjort ved hjelp av en lab-mølle. Til tross for utfordringer knyttet til størrelsen på pelletene kom vi til slutt i mål og det som for bare noen måneder siden var gamle og slitte båter er nå snart klare for nye liv og minner på havet.

Norner er landets ledene forskings- og utviklingssenter for polymer, med mer enn 40 års erfaring på fagfeltet. I dag har de rett i underkant av 100 ansatte, og over 700 kunder i mer enn 60 land. Vi er utrolig ydmyke og takknemlige for måten vi ble tatt i mot på, og at vi fikk mulighet til å få et større innblikk i prosessen vi gjennomfører, samt det å få hjelp, råd og tips fra anerkjente spesialister. Ronny Ervik, spesialist på polymer, rotasjonsstøping og resirkulering var vår kontaktperson hos Norner.

Nå er det bare 2 uker igjen til prosjektet er ferdig og vi studenter uteksamineres. Allerede i morgen skal Markus og Emilie til Re-Turn AS for å undersøke og dokumentere hvordan prosessen har påvirket og forhåpentligvis bedret egenskapene til plasten, og i løpet av neste uke skal båten støpes hos Rotostøp AS.

Deretter skal EXPO avholdes på Høgskolen, og der håper vi så mange av dere som mulig har tid og anledning til å komme for å støtte og heie på oss. Mer informasjon om dette kommer fortløpende, så det er bare å følge med.

Vi ønsker å rette en stor takk til Ronny Ervik og Norner AS, uten dere ville det ikke blitt noe båt!

Våre favoritter
Om prosjektet
Kontakt oss
Andre innlegg

EXPO 2022 gjennomført!

Den 9 og 10. juni ble EXPO 2022 avholdt på campus i Fredrikstad, og her fikk prosjektteamet anledning til å presentere RiverReborn-prosjektet til alle besøkende.

Read More »

Endelig er båten støpt!

Tirsdag 31.05.2022 var en historisk dag for prosjektgruppen, Rotostøp AS og interessentene til dette prosjektet. Det er nemlig datoen for tidenes første River Boat, støpt

Read More »

Labtesting hos Re-Turn AS

Tirsdag denne uken var Emilie og Markus hos Re-Turn AS på Lisleby i Fredrikstad for å dokumentere hvordan prosessen har påvirket de reologiske- og termiske

Read More »