Kompoundering hos Norske Skog!

Torsdag 05.05 gjennomførte vi kompounderingen hos Norske Skog Saugbrugs AS i Halden, ved hjelp av deres nye extruder. Det er i denne prosessen hvor vi har fått “reparert” plasten og forhåpentligvis oppnådd en tilfredsstillende kvalitet igjen. Ettersom de termiske- og mekaniske egenskapene til plasten fra de utrangerte båtene vi benytter var såpass redusert, var dette et nødvendig og helt avgjørende steg for at de gamle båtene skulle kunne gjenskapes til nye båter.

Vi var i forkant veldig spent på både prosessen og resultatet. Vi ble tatt svært godt i mot, og fikk selv ta del i en lærerik prosess. Alt gikk som planlagt, så nå er vi spente på hvordan de kjemiske additivene har bidratt til å bedre egenskapene til plasten. Dette skal vi bruke de neste ukene for å finne ut av på laboratoriet til Re-Turn AS på Lisleby, før det skal pulveriseres hos Norner AS i Porsgrunn i uke 20. Dersom alt går etter planen skal det gjennomføres mindre teststøp og endelig støp av båt hos Rotostøp AS på Gressvik i uke 21.

Tusen takk til Norske Skog og en ekstra takk til Magnus Sjøgren, Bjørn Einar Sundal, Aleksander Tsigras og Gudmund Jenssen, som alle var delaktige i prosessen. Uten dere ville det ikke blitt noe båt!

 

 

Våre favoritter
Om prosjektet
Kontakt oss
Andre innlegg

EXPO 2022 gjennomført!

Den 9 og 10. juni ble EXPO 2022 avholdt på campus i Fredrikstad, og her fikk prosjektteamet anledning til å presentere RiverReborn-prosjektet til alle besøkende.

Read More »

Endelig er båten støpt!

Tirsdag 31.05.2022 var en historisk dag for prosjektgruppen, Rotostøp AS og interessentene til dette prosjektet. Det er nemlig datoen for tidenes første River Boat, støpt

Read More »

Labtesting hos Re-Turn AS

Tirsdag denne uken var Emilie og Markus hos Re-Turn AS på Lisleby i Fredrikstad for å dokumentere hvordan prosessen har påvirket de reologiske- og termiske

Read More »