Takk til Biobe AS!

Vi er endelig kommet i gang med gjennomføringsfasen av prosjektet. Fra prosjektoppstart i midten av januar til nå har vi jobbet med metoder og rammeverk, samt med å sikre avtaler med interessenter og samarbeidspartnere. Den første fasen har vært lang og lærerik, og vi har vært i kontakt med mange forskjellige mennesker og virksomheter som har vært positive og givende til prosjektet. I forrige uke kom vi endelig i gang med gjennomføringsfasen av prosjektet.

RiverReborn er et praktisk prosjekt der vi skal utvikle et konsept for utrangerte fritidsbåter. Vi skal på vegne av Rotostøp AS undersøke hvordan vi kan få til en lokal sirkulærøkonomisk løsning som sikrer verdien til dette avfallet. For å oppnå en tilfredsstillende kvalitet på sluttproduktet, må materialene gjennom flere prosesser, og i dag kan vi røpe at vi har fått på plass avtaler til alle prosessene. Dermed kunne vi endelig starte med å kutte opp de utrangerte fritidsbåtene som Rotostøp AS hadde anskaffet. Dette har vi denne uken selv kvernet opp hos Biobe AS etter opplæring i HMS og bruk av maskinen. En stor takk til Biobe AS som stiller opp for oss studenter!

I de kommende ukene skal vi gjøre nødvendige målinger og analysere kvaliteten på den kvernede plasten samt kompoundere og reparere den ved hjelp av en ekstruder hos Norske Skog Saugbrugs AS i Halden.

Vi gleder oss til å dele fortsettelsen i de kommende ukene med dere!

Våre favoritter
Om prosjektet
Kontakt oss
Andre innlegg

EXPO 2022 gjennomført!

Den 9 og 10. juni ble EXPO 2022 avholdt på campus i Fredrikstad, og her fikk prosjektteamet anledning til å presentere RiverReborn-prosjektet til alle besøkende.

Read More »

Endelig er båten støpt!

Tirsdag 31.05.2022 var en historisk dag for prosjektgruppen, Rotostøp AS og interessentene til dette prosjektet. Det er nemlig datoen for tidenes første River Boat, støpt

Read More »

Labtesting hos Re-Turn AS

Tirsdag denne uken var Emilie og Markus hos Re-Turn AS på Lisleby i Fredrikstad for å dokumentere hvordan prosessen har påvirket de reologiske- og termiske

Read More »